Милан може да се раздели с централния бранител Матео Мусакио само 6 месеца, след като го привлече в отбора си. „Росонерите” платиха 18 милиона евро за аржентинеца през лятото на 2017-а година, но той не успя да се наложи в първия тим.

27-годишният играч пристигна със сериозно реноме като един от най-добрите на своя пост в Ла Лига, където дълги години защитава цветовете на Виляреал. За Милан обаче той записа едва 18 мача във всички турнири и често оставаше резерва за сметка на Алесио Романьоли и Леонардо Бонучи.

Милан май ще издава облигации

Според „Кориере дело спорт” Милан вече очаква оферти за южноамериканеца, а на негово място ще търси някого, който пасва по-добре на стила, който треньорът Дженаро Гатузо се опитва да наложи. Основната цел в това отношение ще бъде Армандо Ицо от Дженоа, чиято цена е около 15 милиона евро.

Милан се прицели в белгийски национал от Тотнъм

Мусакио няма да е единственият централен бранител, който е на път да напусне „Сан Сиро”. В подобно положения са още Густаво Гомес и Габриел Палета. Двамата получават още по-епизодични шансове, а същевременно получават заплати, което може и да откаже купувачите.