Спортният директор на Милан Масимилиано Мирабели отхвърли слуховете, че клубът се готви да продаде португалския нападател Андре Силва. Шефът бе засечен в Русия заедно с треньора на „росонерите” Дженаро Гатузо, където двамата ще наблюдават на живо част от трансферните цели пред клуба.

„Световното първенство е важен шанс за нас да съхраним комуникацията ни жива, а не толкова да наблюдаваме футболисти. Всички, които ни интересуват, вече ги познаваме твърде добре”, коментира Мирабели.

Наскоро в италианските медии започна да се тиражира информацията, че Милан се готви да направи бартерна сделка с Монако, откъдето ще вземе под наем опитния Радамел Фалкао, а в замяна ще преотстъпи 22-годишния Андре Силва.

„Изглежда ми крайно невероятно. Радамел е страхотен футболист, но вече стана на години, докато нашият нападател е млад човек, който имаше трудности в първия си сезон в Серия А. Просто трябва да дадем на Андре време да свикне с калчото. Убеден съм, че скоро ще бъде сред най-добрите в света. До този момент не сме получавали оферти за него, които да размътят разсъдъка ни.”

„УЕФА? Искаме да задържим най-добрите си играчи. Няма да бъдем хванати неподготвени от евентуалните санкции. Просто се надяваме, че никой няма да ни отнеме правото да играем в Лига Европа, което си заслужихме на терена.”

„Без Милан този турнир губи своя чар. Хората са наясно, че работим по 24 часа на деен, за да подобрим отбора. През следващия сезон трябва най-малкото да се класираме за Шампионската лига”, добави Мирабели.

Още по темата:

Милан и Монако правят бартер на наемите

Шампионът на Чемпиъншип иска нападател на Милан