Нападателят на Наполи Аркадиуш Милик се превръща в трансферна цел на редица отбори от Стария континент. След като Милан се считаше като основен фаворит за неговия подпис, сега обаче на хоризонта се задава и конкуренция от Шалке 04.

Според информациите цената на нападателя е падала до 35 милиона евро. Полският национал има договор само до юни 2021 година и преговорите за удължаването му в този момент не са спрени.

От „Tuttomercatoweb“ обаче твърдят, че Шалке готов с предложение на стойност от 25 милиона евро. Това е доста е далеч от исканата цена, но същият източник предполага, че Наполи са готови да приемат 35 милиона евро, а не първоначалната искана сума от 40 милиона евро.

Всички трансфери ще бъдат засегнати от епидемията от коронавирус и финансовите щети, които нанасят на клубовете по целия свят, така че като цяло се очаква цените да спаднат.

Наполи плати 32 милиона евро, за да вземе Милик от Аякс през 2016 година, но той вече има опит в Германия с екипите на Байер Леверкузен и Аугсбург.