Вече бившият капитан на Милан Алесио Романьоли официално премина в любимия си Лацио. 27-годишният защитник беше свободен агент и избра офертата на “орлите” пред тази на английския новак Фулъм. Неговият договор е до 2027 година, а заплатата му ще е 3 млн. евро на сезон. Ако бъдат активирани всички бонуси, сумата може да стигне до 3,4 млн.

Романьоли е юноша на Рома, но неведнъж е споделял, че подкрепя „бианкочелестите“. Той използва социалните мрежи, за да се сбогува с феновете на „росонерите“, където прекара цели 7 години.

Gulliver/GettyImages
9 снимки

“Скъпи миланисти, дойде време да ви кажа “довиждане”. Посрещнахте ме като хлапе, а сега си тръгвам като мъж. През тези 7 години Милан беше истинско семейство за мен. Имахме и трудни моменти, но накрая постигнахме нещо невероятно. Искам да благодаря специално на Адриано Галиани и Синиша Михайлович, които ме доведоха в клуба. Благодарен съм и на Дженаро Гатузо. Той не само ми повери капитанската лента, но беше най-важният човек за мен в периода ми тима”, написа Романьоли.

“Надявам се да съм заслужил място в сърцата ви и да съм оставил добри впечатления не само като футболист, но преди всичко като човек, защото това е най-важното за мен. Скоро ще се видим отново, но вече като съперници”, добави бранителят.

От Лацио публикуваха видео, в което Романьоли обяснява, че като дете е имал плакат на Алесандро Неста на стената в стаята си и признава, че заради любовта си към “бианкочелестите” не е празнувал гола си във вратата на отбора с екипа на Милан.