Пари Сен Жермен е на път да осъществи втори много сериозен трансфер по оста с Италия. Според информацията на вестник „Le Parisien“, френският клуб е постигнал принципно споразумение със защитника Леонардо Бонучи и остава трансферът му да бъде договорен с Милан.

„Tuttosport“ също потвърждава, че Бонучи е договорил личните си условия с френския шампион, а Милан ще иска поне 35 милиона евро за него.

Агентът на Бонучи е уточнил всички подробности по договора на футболиста с Пари Сен Жермен, а сделката се очаква да бъде финализирана в близките дни.

Бонучи премина в Милан на 14 юли 2017 година. През миналия сезон той взе участие в 42 мача за „росонерите“, а още в началото бе определен за капитан на отбора. Освен това успя да вкара 2 гола.

Пари Сен Жермен вече продаде достатъчно футболисти, за да влезе в нужните параметри, за да спази правилата за „Финансов Феърплей“ на УЕФА.

Пари Сен Жермен вече привлече Джанлуиджи Буфон със свободен трансфер, а Бонучи може да се превърне във второто ново попълнение за френския шампион.

Милан не гори от желание да се разделя с Бонучи, но е възможно да се примири със загубата му поради факта, че трябва да се спази финансовия феърплей. Друг фактор е високата заплата на 31-годишния футболист в размер на 7,5 млн. евро на година.

Бонучи премина в състава на "росонерите" миналата година от Ювентус за 42 млн. евро. В ПСЖ той може да се присъедини към бившия си съотборник Джанлуиджи Буфон, който също е спряган за сигурно попълнение в тима на шампионите на страната.