Пари Сен Жермен е готов да плаща годишна заплата от 10 милиона евро на Леонардо Бонучи, само и само защитникът да склони да премине от Милан при тях.

Все повече и повече информации излизат всеки ден, че капитанът на „росонерите” се замисля сериозно дали да не напусне. Събитията в клуба определено не са спокойни през последните месеци, като съвсем наскоро хедж фондът „Елиът Мениджмънт” стана собственик, след като доскорошният такъв Йонхон Лил не успя да покрие финансовите си ангажименти.

На всичкото отгоре тимът бе изхвърлен от Лига Европа за този сезон поради нарушения на правилата за Финансовия феърплей. „Росонерите” към момента обжалват санкцията на УЕФА пред Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС), а в същото време може да се окаже принуден да продаде част от водещите си футболисти.

ПСЖ е готов да плати 40 милиона евро за 31-годишния централен защитник, което би било само с 2 милиона по-ниско от сумата, която Милан извади за него преди година, когато го привлече от Ювентус.

На „Сан Сиро” Бонучи получава по 7,5 милиона евро, което прави предложението на ПСЖ още по-изкусително. Французите, естествено, ще предложат и доста бонуси, които биха увеличили сумата.

Още по темата:

Агентът на Бонучи преговаря с ПСЖ

Милан закова цената на Бонучи