Футболистът на Милан Франк Кесие е отхвърлил най-новото предложение на клуба за удължаване на договора си, който изтича в края на този сезон, съобщава „Gazzetta dello Sport“.

Според информацията офертата е била с годишна заплата от 6,5 милиона евро. Исканията на футболиста са обаче за възнаграждение в размер на 8 милиона евро и допълнителни 2 милиона евро под формата на бонуси. Това обаче е непосилна задача за Милан, но изданието посочва, че Пари Сен Жермен е готов да му осигури подобно заплащане.

Френският клуб през това лято привлече доскорошния вратар на „росонерите“ Джанлуиджи Донарума като свободен агент и ако подновяването на контракта му продължи да се бави, котдивоарецът ще може да преговаря с парижани от януари нататък. Другите отбори, които проявяват интерес към 24-годишния играч, са английските Тотнъм и Ливърпул.

Наскоро Кесие се врече във вярност към Милан в свое интервю, но бъдещето му в клуба остава неясно. Той пропусна първите два мача на тима от новия сезон заради контузия, но може да се завърне в групата за двубоя срещу Лацио след паузата заради националните отбори.