Френският шампион Пари Сен Жермен се готви да отправи оферта за звездата на Манчестър Юнайтед – Маркъс Рашфорд, който да бъде заместник на напускащия Килиан Мбапе. Ръководството на парижани вече се готви за живот след Мбапе, като Рашфорд и Рафаел Леао са основните трансферни цели, твърди The Mirror.

Френският гранд ще отправи оферта на стойност 90 милиона евро за Маркъс Рашфорд. За ПСЖ английският национал би бил по-бюджетния вариант, като не успее да привлече Рафаел Леао от Милан.

ПСЖ опита да вземе Рашфорд още през 2022-а година и бяха готови да дадат на английската звезда изгоден договор на стойност 400 000 паунда на седмица. Рашфорд реши да остане в Юнайтед и направи най-силния си сезон, отбелязвайки 30 гола миналата година. Това спечели на 26-годишния нападател нов дългосрочен договор до 2028-а година на стойност 350 000 паунда на седмица. Но Рашфорд е много далеч от това постижение този сезон, след като има само седем гола в 34 изяви за Юнайтед, а също така имаше и трудности извън терена.

ПСЖ ще продължи да опитва за Маркъс Рашфорд, въпреки че близки до Манчестър Юнайтед журналисти съобщиха, че клуба няма никакво намерение за продава голямата си звезда през това лято.