Нападателят на Дженоа Кжищоф Пионтек, който се превърна в истинска сензация през този сезон, е постигнал принципна договорка за личните си условия за евентуално преминаване в Милан, тръбят медиите в Италия.

Според авторитетното издание „Гадзета дело спорт” полският национал се е разбрал да парафира 5-годишен договор с „росонерите” и отхвърлил домогванията на Уест Хем. На този етап 23-годишният играч се е разбрал да получава 35 хиляди евро на седмица (след данъци) до края на сезона, а от следващата кампания сумата да скочи на 40 хиляди евро.

Така единственото, което остава да се случи дотук, е Милан да постигне договорка с Дженоа. Генуезци оценяват своето острие на 40 милиона евро и са готови да го дадат под наем с опция за откупуване. Очаквано „грифоните” търсят финансови гаранции, като Милан би могъл да плати 10 милиона евро за наема, а останалите 30 милиона да бъдат разсрочени и разпределени под формата на бонуси в зависимост представянето на играча.

Според „Гадзета” има още една важна предпоставка за осъществяването на сделката – Челси трябва да доведе Гонсало Игуаин, а след това на свой ред да прати Алваро Мората в Атлетико Мадрид.  Испанците пък от своя страна трябва да позволят на Никола Калинич да премине в Монако.