Отборът на Челси е един от петте клуба, които се интересуват от звездата на Манчестър Сити Рияд Марез. На алжиреца му остава още една година от настоящия му договор и през целия сезон изпитваше трудности да е сред титулярите на Хосеп Гуардиола.

„Foot Mercato“ твърди, че Милан е начело в надпреварата за подписа на Марез, но Челси, Барселона, Реал Мадрид, а също и Пари Сен Жермен са другите имена, посочени като вероятна следваща дестинация на крилото. Твърди се, че парижани виждат Марез като перфектния заместник с ляв крак на Анхел Ди Мария.

Въпреки честа ротация на играчите на Сити, бившият нападател на Лестър отбеляза 23 гола в 42 мача. Но бъдещето му в Манчестър остава под съмнение и доведе до спекулации, че може да напусне това лято.

Това е така заради слуховете, че „гражданите“ искат да подпишат с 21-годишния Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд и трябва да освободят пари и място в състава си. „Times“ твърди, че Сити е казал на нападателя, че трябва да се присъедини към тях сега, преди да заиграе някой ден в Испания.