Завръщането на Алешандре Пато в Милан не стои на дневен ред дори при очертаващия се провал по привличането на Златан Ибрахимович. Според „Калчомеркато” треньорът Дженаро Гатузо, който в дните си на играч беше съотборник с Пато на „Сан Сиро”, не е убеден, че бразилецът разполага с нужните качества.

Отскоро „росонерите” промениха тактическия си облик, донякъде и принудително заради острата липса на опорни халфове предвид дългосрочните травми на Лукас Билия и Джакомо Бонавентура. Милан сега залага на 4-4-2, като Патрик Кутроне и Гонсало Игуаин заформят все по-плодотворно партньорство в предни позиции.

Проблемът с този замисъл е, че сега тимът се нуждае от поне един нов централен нападател, който би позволил ротации за Игуаин и Кутроне. Отделно от това клубът очаква решение на УЕФА във връзка с Финансовия феърплей и трябва да бъде внимателен в действията си на трансферния пазар.

Първоначално уж сигурното завръщане на Ибрахимович под наем за втората половина от сезона се оказа съпроводено с много разминавания в преговорите между двете страни. Ако в следващите дни не настъпи някаква коренна промяна в позициите и условията, тази глава ще бъде затворена и Милан ще трябва да преразгледа другите си варианти.

29-годишният Пато представляваше един от тях до момента, в който неговият Тянцзин Куанджиан не му постави цена от 25 милиона евро. По тази причина едва ли ще видим поредното завръщане на голаджията в Европа.