Потенциалното завръщане на Алешандре Пато в Милан изглежда все по-вероятно, след като се появиха немалък брой репортажи, че бразилецът отново ще облече червено-черната фланелка през януари.

Нападателят изкара 5 години и половина с „росонерите” между 2007-а и 2013-а, като неговият принос можеше да бъде несравнимо по-голям, ако не бяха множеството контузии, които съпътстваха играча. Въпреки всичко Патока стигна до респектиращите 63 гола в 150 срещи преди да се завърне в родината си, за да подпише с Коринтианс. В момента той е футболист на китайския Тянцзин Куанджиан.

Тази сутрин и „Гадзета дело спорт”, и „Кориере дело спорт” на челните си страници твърдят, че Пато е съвсем реална опция за Милан на януарския трансферен пазар. Не е тайна, че италианският гранд води преговори с друг свой бивш играч – Златан Ибрахимович. На този етап не е ясно дали Пато представлява „пожарен” вариант, ако нещата с шведския ветеран не се получат.

Големият проблем по отношение на 29-годишния бразилец е фактът, че в контракта му е записана освобождаваща клауза на стойност 25 милиона евро. Милан няма никакво намерение да плаща подобна сума. Освен всичко друго, настоящата заплата на Пато е 9 милиона евро на сезон, което също не е по силите на Милан. Вярва се обаче, че футболистът е готов на значителни жертви само и само за да увеличи шансовете си за завръщане.