Новите собственици на Милан от хедж фонда „Елиът Мениджмънт” искат да осъществят интересен трансфер. Става дума за изпълнителния директор на Аарсенал Иван Газидис, който се очертава като фаворит на американците за същия пост в италианския гранд.

Финансовата организация вече иззе контрола от ръцете на доскорошния собственик Йонхон Ли и в момента преработва управленската структура, като слага свои доверени хора на ключови позиции. Това са само лоши новини за настоящия изпълнителен директор Марко Фасоне, който почти сигурно ще бъде освободен.

„Кориере дела Сера” твърди, че Газидис се ползва с твърдото доверие на „Елиът Мениджмънт”, остава само да се измисли начин за привличането му. В същото време, колкото и ултрасите на Милан да протестират, завръщането на бившия играч на клуба Леонардо като технически директор изглежда твърде вероятно.

В момента Фасоне и спортният директор Масимилиано Мирабели се намират в Лондон, където очакват среща с „Елиът Мениджмънт”, на която ще станат ясни съдбите им.