Вратарят на френския шампион Лил - Майк Менян вече минава медицинските прегледи преди официално да бъде трансфериран в италианския гранд Милан. Тази сутрин той беше заснет да влиза в една от местните клиники. Така се потвърдиха информациите, че още снощи стражът на Лил е кацнал в Милано.

25-годишният Менян идва за заместник на Джанлуиджи Донарума, който отказва да подпише нов договор и след около месец ще стане свободен агент. Последната оферта на „росонерите“ дойде преди около месец, като предложението бе за ново двугодишно споразумение със заплата от 7 милиона евро годишно (1 милион като бонус).

Агентът на играча Мино Райола обаче за своя клиент заплата от 12 милиона евро и висока цена за подновяване (според съобщенията около 20 милиона евро), което е накарало Милан да се откажат от опитите си да задържат италианския национал.

„Росонерите“ ще платят на Лил 13 милиона евро плюс още 2 милиона под формата на бонуси за Менян. Вратарят ще подпише договор за 5 години и ще получава по 3 милиона евро на сезон.

Менян е юноша на Пари Сен Жермен, но през последните шест години беше в Лил. За националния тим вратарят има 1 двубой, като е част от селекцията за UEFA EURO 2020.