Италианският Наполи обяви за финализирана сделката с китайския Далиен Ифанг за футболиста Марек Хамшик. Полузащитникът се присъединява към азиатския клуб, който ще заплати 20 милиона евро за него.

„Партенопейците” благодариха в комюнике за сайта си на Хамшик за това, което е допринесъл за италианския тим.

„Наполи прегръща Марек Хамшик и му благодари за тези 12 години, които прекарахме заедно, характеризиращи се с голямата му отдаденост и дълбоко чувсто за принадлежност към фланелката на Наполи”.

„Марек успя да даде важен и похвален принос, както в човешки, така и в спортен смисъл, оставяйки своя отпечатък и се превърна в симоол в ерата на Де Лаурентис. Той счупи рекорда за най-много вкарани голове, задминавайки Диего Марадона, като 121-те му гола дойдоха в 520-те мача за клуба”, продължиха от Наполи.

„Докато бе „син”, Хамшик завоюва две Купи на Италия, вкарвайки паметен гол във финала срещу Ювентус, както и Суперкупа. Капитан за пример, както и футболист, който Неапол ще обича завинаги. Историята е запазена за теб. Марек се подготвя за новото си приключение в Китай, като ние му пожелаваме всичко най-добро там”, завършват от Наполи

31-годишният футболист премина в Наполи през 2007-а година от Бреша, наследявайки Паоло Канаваро с капитанската лента седем години по-късно.

Той записа 520 официални срещи за южняците, вкарвайки 121 гола, подавайки за още 111 попадения.