Мениджърът на Манчестър Юнайтед иска от борда на тима да му доведе италианските защитници Милан Шкриниар и Алесио Романьоли през януари.

„Червените дяволи” правят доста слаб старт на новия сезон, като след осем кръга изостават със седем точки от лидерите Ливърпул, Челси и Манчестър Сити. Португалският наставник на Юнайтед влезе в конфликт с изпълнителния директор на отбора Ед Уудуърд през лятото, като ръководството на тима не му осигури нужните трансфери. Специалния желаеше да се подсили в зоната при централните защитници, ала такива не му бяха доведени.

Хари Магуайър, Тоби Алдервайрелд и Жером Боатенг бяха част от бранителите, които бяха свързвани с трансфер на „Олд Трафорд”, но сделки не бяха осъществени. Въпреки споровете и разногласията Моуриньо иска да види с фланелката на Манчестър Юнайтед защитника на Милан Алесио Романьоли и този на Интер Милан Шкриниар. И двамата са на 23 години, като са твърди титуляри в миланските грандове, а преговорите се очаква да стартират през този месец.