Ръководството на Милан постави нападателя на РБ Лайпциг на челно място в своя трансферен списък за лятото. Феновете на „росонерите” обаче не бива да прибързват с вълненията по този повод, защото всичко може рязко да се промени, когато клубът научи каква точно ще бъде санкцията, наложена от УЕФА за нарушаване на Финансовия феърплей.

При всички положения „росонерите” ще търсят нов нападател за следващия сезон, а към този момент най-обещаващата им опция е звездата на Лацио Чиро Имобиле. Гонсало Игуаин също попада в полезрението им, а днес „Гадзета дело спорт” говори за сериозен интерес към 22-годишния Вернер.

Със сигурност и тримата посочени футболисти ще струват крупни суми, а това значи, че „росонерите” при всички случаи трябва да изчакат решението на УЕФА. Европейската футболна централа им отказа сключването на компромисно споразумение, а възможно най-тежката мярка на наказание би била изхвърлянето на клуба от евротурнирите.

Ако се стигне до този възможно най-лош сценарий, Милан ще преразгледа списъка си съобразно ситуацията и ще преследва не толкова популярни имена, като например Симоне Дзадза.

Вернер: Юнайтед и Ливърпул ме кефят, но ако трябва да избирам...