Отборът на Милан се подсили с двама нови футболисти в последните часове от трансферния прозорец. Първи бе обявен бразилецът Валтер Жуниор Месиас, който се присъединява към „росонерите“ от Кротоне под наем с опция за закупуване. 30-годишният атакуващ полузащитник, който може да играе и като нападател, ще носи фланелката с №30 в Милан.

Според неофициална информация Милан ще плати на Кротоне 2.6 милиона евро за наема, а опцията за закупуване е на стойност 5.4 милиона евро.

Историята на Жуниор Месиас е доста любопитна. Той пристига в Италия през 2011 година и дълго време играе в аматьорския футбол в Серия Д. В един момент дори работи като разносвач на стока. През януари 2019 година подписва с Кротоне в Серия Б, а през миналия сезон записва 36 мача в италианския елит, като вкарва 9 гола и прави 4 асистенции.

След Месиас, Милан финализира и трансфера на 21-годишния атакуващ халф Ясин Адли от Бордо. Той обаче ще бъде преотстъпен за една година на „жирондинците“, уточняват „росонерите“ на официалния си сайт. Договорът на младия талант с Милан е до 30 юни 2026 година.

Адли е юноша на Пари Сен Жермен, а през 2019 година подписва с Бордо. Минал е през различните юношески формации на националния отбор на Франция.