Милан почти сигурно ще се окаже в положение, при което ще трябва да върне Гонсало Игуаин в Ювентус през следващото лято. Според вестник „Кориере дело спорт” грандът от Милано просто не е в състояние да изпълни финансовите параметри по сделката.

„Росонерите” платиха 18 милиона евро за наема на аржентинеца през лятото, а в края на сезона имат задължение за покупка срещу 36 милиона евро. Тъй като това върви с автоматичен договор до 2021 година, то бюджетът на Милан за следващия сезон ще претърпи удар с 37 милиона евро. Тук ясно си личи яркия контраст със сделката за Лукас Пакета, чието възнаграждение от 7 милиона евро е разпределено в рамките на 5 кампании.

Като се има предвид колко важна фигура за Милан е 30-годишният Игуаин, не е чудно, ако новият изпълнителен директор Иван Газидис опита да договори по-ниска цена, на която да се случи сделката със „старата госпожа”. Аржентинският нападател има 7 гола в 13 мача за „росонерите”, като се издъни много сериозно тъкмо в мача срещу Ювентус – пропусна дузпа и беше изгонен.

Заради червения картон Игуаин бе наказан да пропусне 2 мача, а Милан се опитва всячески да намали санкцията с един мач. По този начин нападателят би бил на линия за гостуването срещу Парма на 2 декември.