Отборът на Милан има трудности в търсенето на нов централен защитник. „Росонерите“ бяха насочили интереса си към Свен Ботман от Лил и Иса Диоп от Уест Хем. Милан спешно се нуждае от играч на този пост, след като Симон Кяер няма да играе до края на сезона заради сериозна контузия.

Журналистът на „Спортиталия“ Даниеле Лонго твърди, че от Лил са поискали 30 милиона евро за Ботман, който през януари ще навърши 22 години. Той беше привлечен от академията на Аякс през 2020 година срещу 8 милиона евро. Интерес към него има и английският Нюкасъл, който разполага с достатъчно средства, след като стана собственост на саудитски инвестиционен фонд.

От Лил са категорични, че няма да приемат сделка от типа наем с опция за откупуване. Уест Хем пък няма желание да се раздели с Диоп, чийто договор изтича през юни 2023 година.

Лондончани също имат проблем в отбраната заради травмата на Анджело Огбона. Диоп е изразил желание да заиграе в Милан и да се бори за титлата под ръководството на Стефано Пиоли, но от клуба засега не смятат да го пускат да си ходи.