Разривът между Рома и Николо Дзаниоло изглежда пълен. Левичарят не е в групата на „вълците“ за гостуването на Специя, а причината за това е, че между него и ръководството има огромно разминаване за новия му договор.

Офанзивният полузащитник, който може да играе чудесно и като дясно крило, има контракт с „джалоросите“ до юни 2024 г., и ако не преподпише в идните месеци, през лятото цената му ще падне драстично.

Трансферният експерт на Sportitalia Алфредо Педула пише, че освен английските Уест Хем и Тотнъм, шампионът на Италия Милан също следи ситуацията около Дзаниоло. Юношата на Интер бе свързван с преминаване на "Сан Сиро" и през лятото, но до трансфер не се стигна.

Двата лондонски отбора не желаят директно да подпишат с италианския национал, а само с наем и опция за откупуване. Подобен вариант изглежда най-достъпен и за „росонерите".

Според Педула от ръководството на Милан дори са попитали колегите си от Рим за Дзаниоло преди седмица. Приоритет за "Дявола" обаче си остава новият договор на Рафа Леао.