Милан се срещна агента на полузащитника Сеск Фабрегас и му представи договор за 2,5 години, твърдят масово италианските медии.

31-годишният испанец ще стане свободен агент в края на сезона и от януари има правото да води свободно преговори с други тимове, както и потенциално да подпише предварително споразумение.

Наскоро директорът по стратегическото развитие на „росонерите” Паоло Малдини намекна, че има „някои идеи” във връзка с бившия кадър на Барселона и Арсенал. На този етап се знае, че между двете страни има още доста детайли за изглаждане и преговорите са едва в началото, но определено има желание от двете страни за успешен завършек.

Предвид факта, че Фабрегас се движи към заника на своята кариера контракт с подобна продължителност със сигурност би го заинтересувал. Милан от своя страна разчита, че може да го закупи още през януари срещу силно занижена цена. Това би бил и оптималният вариант за Челси, който в противен случай не би получил и пени за своя футболист, ако изчака до края на кампанията.