Кейта Балде Диао се очертава като спасителния план за Милан, ако италианският тим се провали в опитите да привлече нападателя Анхел Кореа от Атлетико Мадрид. През миналия сезон сенегалският футболист защитава цветовете на градския съперник Интер, което със сигурност прави евентуалната сделка доста колоритна.

По принцип приоритет №1 за „росонерите” в момента е закупуването на 24-годишния аржентинец Кореа. Милан е отправил оферта с базова стойност 40 милиона евро и много на брой бонуси. Цялото мероприятие обаче е пред прага на колапс, тъй като по-рано през седмицата Монако се отметна от намерението си да закупи Андре Силва от „Сан Сиро”.

Именно с парите за португалеца щеше да се финансира покупката на Кореа и сега тимът е в задънена улица. Андре Силва щеше да донесе 30 милиона евро в клубната каса, а поне засега остава в състава на Марко Джампаоло.

Така на преден план излезе друга опция като 24-годишния Кейта Балде, който тъкмо се завърна в Монако след сезон под наем в Интер. Сенегалецът с испански паспорт има достатъчно опит в Серия А, като преди това игра дълго време за Лацио, където беше и със статут на звезда. За Интер той не се представи особено впечатляващо, регистрирайки 5 гола и 3 асистенции в хода на цялата кампания 2018/2019.