Милан се нареди сред многобройните кандидати за подписа на полузащитника на Арсенал Аарън Рамзи и има своите козове в борбата за играча.

27-годишният халф вече потвърди, че няма да продължи контракта си с "артилеристите", който изтича следващото лято. По тази причина е сигурно, че Арсенал ще се опита да продаде Рамзи през зимата, за да не го загуби без никакви пари.

Интерес към него проявяват също Челси, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Ювентус. "Росонерите" ще имат възможност да преговарят с Рамзи през януари, без да искат разрешението на Арсенал и дори могат да подпишат предварителен договор с него. Решаващ фактор за успех на този проект може да се окаже преминаването на бившия изпълнителен директор на Арсенал Иван Газидис в Милан. Газидис е прекрасно запознат с разногласията, заради които Рамзи не желае да продължава кариерата си в Арсенал и ще се опитва да използва информацията, за да примами полузащитника на "Сан Сиро".

В Милан Рамзи може да замени Тимуе Бакайоко, който не впечатли с нищо по време на престоя си под наем и има вероятност "росонерите" предсрочно да го върнат на Челси през януари. Футболистът дойде в Арсенал през 2008 г. и натрупа 340 срещи във всички съревнования. Той спечели три купи на Футболната Асоциация и два пъти "Къмюнити шийлд" под ръководството на Арсен Венгер. При Унай Емери също не страда от игрови минути, след като участва във всеки един от осемте двубоя във Висшата лига от началото на кампанията. Неговото напускане със сигурност ще бъде голям удар за лондончани, но "артилеристите" не смятат да вдигат тавана за заплати, за да изпълнят исканията на халфа.