Белгийският защитник на Болоня Артур Теате е конкретна алтернатива за подсилването на защитата на Милан, след като "росонерите" не успяха да се споразумеят с Лил за Свен Ботман, твърдят медиите в Италия. Според "MilanNews", 22-годишният играч на "рособлу" може да бъде привлечен за дълбочина в състава, воден от Стефано Пиоли, предвид неособено високата му цена.

Съществува все още вариант шампионът на Италия да склони да плати на Торино между 25 и 30 милиона евро за Бремер, но за момента нещата около бранителя на „биковете“ са на изчакване.

През изминалия сезон Теате записа на сметката си 31 участия, който беше и негов първи в отбора след трансфера му под наем от Оостенде. На 1 юли трансферът ще стане постоянен, като трансферната сума ще бъде 5,4 млн. евро. Теате може да играе като централен бранител, но е достатъчно стабилен и опитен и като ляв бек, което е считано за още един плюс.

Друг нискобюджетен профил, който се разглежда на Миланело, е този на Франческо Ачерби от Лацио.

Себастиано Сарно от „Скай Спорт Италия“ стига по-далеч в спекулациите. Журналистът намесва името на Андреас Кристенсен от Челси, който става свободен агент след няколко дни. 26-годишният датчанин има предварително споразумение с Барселона, но испанският клуб има бюрократични проблеми и за момента не може да картотекира нови футболисти.