Ръководството на Милан е отправило оферта на стойност 8 милиона евро с цел да закупи полузащитника на Челси Франсеск Фабрегас още през януари.

През последните дни агентите на 30-годишния футболист усилено преговарят с „росонерите”. Последните първоначално планираха да привлекат ветерана без пари, тъй като договорът му с Челси изтича през лятото. Дългосрочните контузии на фигури като Джакомо Бонавентура и Лукас Билия промениха намеренията на италианците и те имат интерес сделката да се случи още след Нова година.

На този етап Фабрегас изглежда периферна фигура за „сините” от Лондон, макар и от Острова да долитат гласове, които говорят, че мениджърът Маурицио Сари държи да разполага с Фабрегас като опция на обичайните титуляри Н’Голо Канте, Жоржиньо и Матео Ковачич.

Проблемът за испанеца е, че Челси е склонен да му предложи единствено краткосрочен договор – за още един сезон. Милан от друга страна, стига да уреди трансфер през януари, вече отправи оферта за контракт с продължителност 2,5 години.

Сега остава да се види дали Челси ще бъде доволен на 8 милиона евро, като на този етап прогнозите са, че англичаните ще искат повече пари. Техните претенции може би ще се доближат до 12 милиона евро. Тогава потенциален коз за Милан би бил сключване на предварително споразумение с Фабрегас, което би значело, че той ще остане до лятото, ала раздялата с него няма да донесе никакъв финансов приход на Челси.