Една от големите звезди в състава на Милан – Хесус Хоакин Саенс, по-известен като Сусо, може да направи шокиращ трансфер в Наполи през лятото. „Росонерите” са готови на подобен ход относно 24-годишния испанец, като планират да го заменят с Доменико Берарди от Сасуоло.

Още през лятото на миналата година се заговори, че миланският гранд може да продаде Сусо въпреки подписания дългосрочен договор. Подобни слухове, макар и с по-слаб интензитет, се появиха също през януари.

Отритнат от Жозе начело в списъка на Милан

Бившият играч на Ливърпул има фиксирана освобождаваща клауза в договора си на стойност 38 милиона евро. От Наполи са склонни да я покрият и така директно ще преминат към преговори със Сусо, изключвайки „росонерите” от уравнението. Самият играч би се радвал да се присъедини към „везувиани” особено ако Милан се размине с така лелеяното участие в Шампионската лига.

Звезда на Милан не отхвърли завръщане в Ливърпул

Все пак грандът от „Сан Сиро” има резервен план и той включва 23-годишният Доменико Берарди. Кариерата на нападателя тръгна стремглаво нагоре в Сасуоло и в даден момент той бе на крачка от трансфер в Юве, като сам се отказа от него, за да може да играе редовно. В момента обаче времената не са добри за „неровердите”, а Берарди някак не успява да направи следващата стъпка в кариерата си. Затова му пречат както честите контузии, така и свирепия нрав, заради който талантът не веднъж и два пъти видя червения картон.

Дотук сезон 2017/2018 е много постен за италианеца – 2 гола и 2 асистенции в 23 шампионатни мача. Общият му актив в Серия А наброява 134 мача, 45 гола, 35 асистенции, но и 4 червени картона.