Ръководството на Милан продължава да настоява в преговорите със Зенит Санкт Петербург за аржентинския халф Леандро Паредес. На този етап руснаците са категорични, че не биха се разделили с полузащитника за по-малко от 30 милиона евро.

Бившият играч на Рома прекара 3 години в Серия А, където освен за римляните игра за Киево и Емполи. На „Олимпико”, въпреки безспорните си качества, 24-годишният беше предимно резерва. Затова когато миналото лято Зенит пристигна с предложение за 23 милиона евро плюс 4 милиона под формата на бонуси, „джалоросите” се съгласиха да продават.

Паредес беше мишена за Милан още преди смяната на собствеността при „росонерите”. Предишните директори Марко Фасоне и Масимилиано Мирабели обаче удариха на камък в преговорите със Зенит.

Новият управленски тандем Паоло Малдини и Леонардо смятат да продължат делото на своите предшественици, като целят да договорят покупка на Паредес за след края на сезона.

Зенит отказва да прави каквито и да били отстъпки, като изобщо не смята да изслушва оферти, чиято стойност е под 30 милиона евро. Паредес е основен играч за руския гранд и за малко над година вече гони близо 50 мача.