Агентите на крилото на Нюкасъл Юнайтед - Ален Сен-Максимен, наскоро са говорили с Милан относно потенциален негов трансфер. „Росонерите“ изглежда е все по-близо до привличането на Николо Заниоло от Рома, но Сен Максимен е друго име, което е в радара на италианския шампион. Джанлука ди Марцио твърди, че разговорите с агентите и посредниците на Милан вече са били проведени.

Интересното е обаче, че не „росонерите“, а представителите на Сен-Максимен първи са потърсили контакт. Нюкасъл обаче оценява французина на 30 милиона евро. Милан харесва профила на играча, когото са наблюдавали и по времето, когато още беше в Ница, преди да се присъедини към „свраките“.

Той може да стане цел №1 за „росонерите“, ако не подпишат с Дзаниоло този месец и, ако Нюкасъл намали исканата цена на французина. През този сезон 25-годишният Сен-Максимен има 1 гол и 3 асистенции в 16 мача във всички турнири.

В същото време Footmercato съобщава, че от Милан са готови да вземат крилото, но само под наем до края на сезона, като в споразумението ще бъде включена и опция за неговото откупуване през лятото.