Италианският национал Николо Дзаниоло вече се очерта като една от най-големите трансферни цели на Милан това лято.

Офанзивният футболист на Рома, който вкара гола, с който “джалоросите” надвиха Фейенорд с 1:0 на финала на Лигата на конференциите, може да се раздели с клуба от Рим в близките седмици или месеци. 22-годишният играч е свързван с потенциален трансфер в Ювентус и Милан.

На Апенините смятат, че именно левичарят ще финансира летния трансферен прозорец на „вълците“ наред с останалите пари, които те припечелиха от триумфа в ЛК.

БГНЕС
17 снимки

По всичко изглежда, че новият шампион на Италия има огромно желание да подпише с 22-годишния талант и “росонерите” са отправили оферта към Рома за футболиста, който има договор с “джалоросите” до 30 юни 2024. Изпратената от Милан оферта е била Анте Ребич плюс 25 милиона евро, но тя не се е сторила твърде изкушаваща за “вълците”, които вече отказаха друго предложение – Салемакерс +25 милиона от същата валута.

Според “Гадзета дело Спорт” директорите на Милан Паоло Малдини и Фредрик Масара оценяват Дзаниоло на 40 милиона евро, но от Рома ще искат сума, приближаваща 65-70 милиона за звездата си.