Ръководството на Милан ще се опита да инициира бартерна сделка с Рома по отношение на нападатели от двата отбора – съответно Андре Силва и Патрик Шик. „Росонерите” вярват, че могат да сключат подобно споразумение.

В дебютния си сезон в Серия – 2016/2017 – Шик беше истинска сензация с 11 гола в 32 мача за Сампдория. 23-годишният играч беше близо до трансфер в Ювентус, който пропадна поради медицински причини. Впоследствие Рома го купи, но в момента „джалоросите” са разочаровани след първите 2 сезона на чеха, в които той вкара общо 5 шампионатни гола.

Тъй като настоящият наставник на Самп Марко Джампаоло изглежда като фаворит за поста в Милан, той е твърдо убеден, че може да възроди кариерата на Шик на „Сан Сиро”. В тази връзка „росонерите” вече са отправили официално запитване до Рома.

Ако Шик приеме това предизвикателство, най-вероятно ще му се наложи да играе като втори нападател зад гърба на поляка Кжищоф Пионтек и евентуално Патрик Кутроне. Милан предлага Андре Силва, който изпрати приличен сезон под наем в Севиля (27 шампионатни мача, 9 гола, 2 асистенции). За португалеца очевидно няма място сред „росонерите”.

Сделката определено би могла да се случи, ако Пауло Фонсека от Шахтьор приеме офертата да стане треньор на Рома. Той би приветствал Силва с отворени обятия.