Спортният директор на Милан Леонардо потвърди, че италианският тим желае да привлече испанския полузащитник Сеск Фабрегас. Контрактът на ексхалфа на Барселона и Арсенал с лондонския Челси изтича идното лято, като той ще може спокойно да преговаря с чужди клубове от първия ден на 2019-а година.

През този сезон Фабрегас е направил само един старт с екипа на „сините” от първата минута за първенството. Мениджърът на Челси Маурицио Сари има желание да запази 31-годишния халф, ала Челси няма намерение да му предлага дълъг договор. Щението на „сините” е едногодишен договор, което не влиза в плановете на Фабрегас.

„Ще изчакаме, тъй като проучваме възможността. Няма да се хвърляме с всички средства, тъй като трябва да видим какво ще се случи там”, сподели Леонардо пред английски медии.

„Може да има икономически санкции, така че ще видим какво може да се случи. С финансовия феърплей е трудно да се работи, тъй като се бориш с пъзел. Трябва да мине разчета на финансите за тази година, за да видим какво можем да правим през зимата. Собствениците ни искат да инвестират, но има параметри, които трябва да уважаваме”, довери още Леонардо.

Настоящата заплата на Фабрегас на „Стамфорд Бридж” е 160 хиляди паунда на седмица.