Милан намери ново потенциално попълнение, което да подсигури така желаната от наставника Дженаро Гатузо вариативност в атака. Италианските медии твърдят, че грандът от Милано се е прицелил в крилото Арно Данжума Хруневелд от Брюж.

Идеята на „росонерите” е да вземат футболиста под наем до края на сезона, въоръжени също така и с опция за откупуването му срещу 10 милиона евро. В края на този месец роденият в Лагос, Нигерия играч навършва 22 години, а вече има 2 мача за мъжкия национален тим на Холандия, който предпочете да представлява.

Според вестник „Де Телеграаф” Брюж би приел оферта със споменатите по-рано параметри.  Към настоящия миг Хруневелд се възстановява от контузия в глезена и не е играл мачове от средата на октомври.

Арнаут Данжума Хруневелд

източник: Gulliver/Getty Images

Той премина в Брюж през лятото на миналата година, когато белгийският гранд плати 1 милион евро на НЕК Ниймеген. Хруневелд е продукт на младежката академия на ПСВ Айндховен.

Макар че бързоногият футболист играе предимно като ляво крило, в немалко случаи наставникът на Брюж Иван Леко го използваше и като централен нападател. Хруневелд, или просто Данжума, както имат навика да го наричат в Холандия, би бил второто зимно попълнение на Милан, който вече представи официално халфа Лукас Пакета.

През настоящия сезон Хруневелд има 15 официални мача за Брюж, в които е отбелязал 5 гола (включително един в груповата фаза на Шампионската лига) и е дал 4 асистенции.