Ръководството на Милан се подготвя за лято на огромни харчове и множество попълнения, а те няма да бъдат възможни без продажбите на сериозен брой футболисти. Сред нарочените за гонене попадат Диего Лашалт, Самуел Кастийехо, Хакан Чалханоглу, Андреа Бертолачи и още.

Изпълнителният директор Иван Газидис беше пределно ясен, че процесът на прочистване в състава няма как да бъде избегнат. Причината, разбира се, се крие във факта, че „росонерите” не успяха да се доберат до класиране за Шампионската лига. Това налага свиване на разходите за заплати и балансиране на финансите.

Някои решения вече изглеждат взети – Иняцио Абате, Кристиан Сапата, Хосе Маури, Рикардо Монтоливо и Андреа Бертолачи просто ще бъдат освободени при изтичането на договорите им на 1 юли. „Кориере дело спорт” заяви, че трансферни суми Милан ще търси за фигури като Чалханоглу, Кастийехо и Лашалт.

Най-големи надежди се възлагат за евентуална продажба на турския национал срещу сума от 15-18 милиона евро. Към него има сериозен интерес от Бундеслигата, където преминаха по-ранните години от кариерата му.

Ако пък нуждата от свежи пари стане наистина спешна, тогава клубът ще вземе тежкото решение да обяви вратаря Джанлуиджи Донарума за продажба. 20-годишният играч със сигурност би акумулирал най-високата трансферна сума от всички настоящи играчи (очаква се тя да бъде над 60 милиона евро). Не е за пренебрегване фактът, че какъвто и да бъде нейният размер, тя ще представлява чиста печалба, тъй като Джиджо е юноша на Милан.

Клубът има доста алтернативи на позицията – ветеранът Пепе Рейна и младежкият национал на Италия Алесандро Плицари изглеждат готови да поемат отговорността.