Въпреки че привлече талантливия португалски национал Андре Силва, Милан не се е отказал от идеята да вземе и централния нападател на Фиорентина Никола Калинич.

„Росонерите” са изключително активни на летния трансферен прозорец. 21-годишният Силва е тяхното четвърто ново попълнение, като по-рано бяха привлечени Матео Мусакио, Франк Кесие и Рикардо Родригес.

Официално: Милан привлече португалски национал

Пристигането на португалеца Силва бе достатъчно основание агентът на доскорошния основен нападател Карлос Бака да постави бъдещето на клиента си под съмнение. Очевидно е, че 30-годишният нападател няма да търпи да е резерва, което значи продажба, а това от своя страна – търсене на нов атакуващ футболист.

Точно по тази причина Калинич остава валидна опция, още повече че „росонерите” не са се отказали от преговорите за него. До края на седмицата ще има среща между техни представители и спортния директор на Фиорентина Панталео Корвино.

Никола Калинич готов да пристане на Милан

Милан е готов да предложи около 25 милиона евро за 29-годишния хърватин, докато тосканският клуб настоява за 30 милиона. Разликата в позициите не е голяма, като би могла да бъде съкратена с добавянето на бонуси.