Шампионът на Италия - Милан ще привлече нов защитник. “Росонерите” се договориха с Шалке 04 за 21-годишния Малик Тиау. Високият 190 см младежки национал на Германия е чакан в Милано днес за медицински прегледи. 
 
Първоначално от Милан се бяха насочили към Трево Чалоба, но Челси отказа да пусне под наем един от младите си таланти. Последваха светкавични преговори с Шалке за Тиау. Той е бил предпочетен пред варианта “червено-черните” да вземат като преотстъпен Джафет Танганга от Тотнъм. 
 
Тиау ще струва на италианския гранд между 5 и 6 млн. евро. Сделката трябва да бъде финализирана в понеделник. Стефано Пиоли ще може да използва новото попълнение както в центъра на защитата, така и като дефанзивен халф. 
 
През миналия сезон Тиау взе участие в 31 мача и вкара 2 гола за Шалке 04 във Втора Бундеслига и помогна на “кралскосините” да се завърнат в елита на германския футбол. От старта на настоящата кампания бранителят, който е син на сенегалец и финландка, записа по 90 минути в три от четирите мача на Шалке в Бундеслигата.