Очертава се сериозна битка за крилото на Бърнли Дуайт Макниийл, като отборите на Лестър Сити, Уулвърхемптън Уондърърс, Милан и Ювентус са сред кандидате за неговия подпис, пише "Sky Sports". 20-годишният талант беше титуляр във всеки мач от Висшата лига за Бърнли през изминалия сезон.

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс държи да добави талантливо крило на левия фланг, тъй като Айозе Перес, Демарай Грей и Марк Албригтън са десничари. Единствено Харви Барнс естествено приляга на лявото крило и МакНийл перфектно пасва на профила - млад, силен характер и желание за усъвършенстване.

"Вълците също смятат, че Макнийл би бил ценно допълнение, тъй като Нуно Еспирито Санто се стреми да подобри дълбочината на атакуващите опции в своя отбор.

Макнийл е роден и отгледан в Бърнли, но изпълненията му също впечатлиха някои от най-големите клубове на континента. Интересът от Милан и Ювентус също изглежда е сериозен, тъй като това са клубове с традиции към това да привличат едни от най-добрите млади таланти.

Миналият сезон Макнийл успя да реализира две попадения и даде шест асистенции. Разнообразието, което носи Макнийл би било доста полезно за всеки един отбор. През сезона той показа, че му е удобно да играе по десния, по левия фланг или в центъра без проблем.