Италианският гранд Милан има желание да привлече нападетолното дуо на Ливърпул – Дивок Ориги и Даниел Стъридж. И двамата нападатели на 18-кратния шампион на Англия бяха титуляри в последния мач за тима – при победата над Бърнли с 3:1 в Англия, ала бъдещето им на „Анфийлд” е под сериозна въпросителна.

Медиите в Италия твърдят, че „росонерите” са се огледали в двамата, след като шефовете на тима са претърпели провал при преговорите за нападателя на ЛА ГАлакси Златан Ибрахимович.

Белгиецът Дивок Ориги има 83 минути през този сезон с екипа на „червените” в Премиър лийг, но името му е много дискутирано, след като отбеляза победният гол в градското дерби с Евертън, при победата с 1:0. Стъридж пък е с изтичащ договор след края на сезона, а през този сезон има 14 мача за мърсисайдци във всички надпревари. В тях английският нападател е стартирал само четири пъти.

Очакванията са Милан да опита да договори поне един от двамата през зимната пауза, като с по-големи шансове за трансфер на „Сан Сиро” е Дивок Ориги.