Футболистът на Манчестър Юнайтед Диого Далот, който в момента играе под наем в Милан, може да заиграе при „росонерите“ за постоянно от лятото. Португалският защитник прекара първата половина на този сезон в тима на Стефано Пиоли, които са на върха в класирането.

21-годишният футболист е голяма част от този успех, като има 16 изяви за клуба до момента във всички турнири.

„Sun“ твърди, че Милан вече е осъществил контакт с Юнайтед, за да види дали може да вземе крайния защитник за постоянно през лятото. Далот е щастлив в Италия и се смята, че ще бъде готов да удължи престоя си в клуба, независимо дали е под наем или за постоянно.

Въпреки това, Милан, подобно на повечето отбори в цяла Европа, се дистанцира от това да дава огромни суми за нови играчи поради пандемията от коронавирус. Твърди се „росонерите“ биха били готови да платят около 15 милиона паунда плюс различни бонуси.

Но „червените дяволи“ тепърва ще решават бъдещето му и следят отблизо напредъка му в Серия А. Далот има още две години от договора си на „Олд Трафорд“, с възможност за още допълнителни 12 месеца.

Мениджърът на англичаните Оле Гунар Солскяер разполага с доста опции на позицията на двата бека – Аарън Уан-Бисака, Люк Шоу, Алекс Телес и Брандън Уилямс.