Ръководството на Милан в най-скоро време ще стартира преговори с Ливърпул относно централния защитник Деян Ловрен. Според авторитетния ежедневник „Таймс” актуалният шампион на Европа ще търси поне 25 милиона паунда за хърватския национал.

„Росонерите” ще търсят нови лица в защитата след разочароващата кампания 2018/2019, която завърши с финиш извън топ 4 на Серия А. Така главната цел пред Милан – класиране за Шампионската лига – остана неосъществена, а това значи, че в отбора ще има сериозни промени.

Навършващият 30 години в началото на следващия месец защитник не игра много често за Ливърпул през страхотния минал сезон за „червените”. Той беше използван предимно като заместник в случай, че някой измежду Върджил ван Дайк, Жоел Матип и Джо Гомес не бе на разположение. Имаше не един и два случая, в които мениджърът Юрген Клоп избра да върне дефанзивния халф Фабиньо в центъра на защитата пред това да пусне Ловрен.

Очаква се в следващите дни диалогът между клубовете да стартира. Към момента Ловрен не е със статут на играч, на когото задължително трябва да се търси нов отбор.  Факт е, че той има и контракт с „червените” до юни 2021 година, така че цената му от 25 милиона паунда изглежда оправдана.