Италианският шампион Милан и този на Испания - Реал Мадрид, ще проведат среща, на която да обсъдят бъдещето на Браим Диас, твърди трансферният гуру Фабрицио Романо. „Росонерите“ искат да задържат 23-годишния атакуващ полузащитник за постоянно, след като той играе за тях вече трети сезон като преотстъпен.

В договора обаче има опция за откупуването му в размер на около 22 милиона евро, като клаузата ще стане активна през идния юни. В същото време обаче, също според споразумението към момента, „Лос бланкос“ си запазват правото някога да си откупят обратно халфа срещу 27 милиона евро.

52 снимки

Възможно е сега един или дори двата клуба да настояват да променят някои от условията, заради което е насрочена конкретната среща. Романо допълва, че ситуацията с Диас е приоритет за италианците, заедно с новите договори на Рафаел Леао и Оливие Жиру. 

23-годишният Браим Диас е юноша на Малага и Манчестър Сити. Той напусна английския клуб още преди четири години. За Милан той има почти 100 срещи, в които е реализирал 15 гола и е асистирал за 11 други.