Звездата на Манчестър Сити Бернардо Силва е трансферна цел на италианския гранд Милан, които са готови да платят за него около 45 милиона паунда, твърди „Daily Star“. Изданието съобщава, че „росонерите“ искат да вземат португалския национал под наем за две години за сумата от 15 милиона паунда, като след края му ще платят още 30 милиона паунда, за да направят трансфера постоянен.

Подобно предложение може да се хареса на Сити, който поне ще си върне 43-те милиона паунда, които платиха на Монако през юли 2017 година за правата му.

Трикратният шампион във Висшата лига изпадна от състава на мениджъра Хосеп Гуардиола след пристигането на Джак Грийлиш от Астън Вила. Без гаранция за титулярно място, Силва е готов да си тръгне от „Етихад“ преди края на трансферния прозорец на 31 август.

Той имаше желание да се присъедини към Атлетико Мадрид, но испанският шампион не е в състояние да отговори напълно на исканата цена на Сити. Междувременно 27-годишното крило отказа да стане част от евентуалната сделка, която би го пратила в Тотнъм в замяна на Хари Кейн.