Манчестър Юнайтед отново е свързван с нападателя на Евертън Доминик Калвърт-Люин. Новият съсобственик на „червените дяволи“ - сър Джим Ратклиф, е решен да купи нов нападател това лято, за да може Расмус Хойлунд да има реална конкуренция за върха на атаката.

Наскоро се писа, че Йошуа Зиркзее е избор №1 на Ман Юнайтед, като клубът дори е започнал преговори с 23-годишния нидерландец. Според информациите, „червените дяволи“ са готови да активират откупната му клауза от 34 милиона паунда в договора му с италианския Болоня.

Ако нещата със Зиркзее, обаче, пропаднат, то на „Олд Трафорд“ са готови с резервен вариант и това е именно Калвърт-Люин. Евертън е готов да продаде 27-годишния нападател, за да може да стабилизира финансовото си положение.

The I съобщава, че интерес към англичанина има още от страна на Нюкасъл Юнайтед и Милан, но „свраките“ вече са се отказали от опитите да го привлекат заради поставената му цена от 40 милиона паунда. Калвърт-Люин отбеляза осем гола в 38 мача във всички турнири през миналия сезон с екипа на „карамелите“.

Междувременно, Ман Юнайтед се интересува от съотборника на Калвърт-Люин – централният защитник Джарад Брантуайт. „Червените дяволи“ вече получиха „не“ на първата си оферта от 35 милиона паунда, но се очаква много скоро да се завърнат с подобрено предложение.