Манчестър Юнайтед планира сензационна оферта от 70 милиона паунда, за да доведе на „Олд Трафорд” крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо. 18-годишният атакуващ футболист впечатлява, откакто акостира на „Сигнал Идуна Парк” през 2017-а година от Манчестър Сити.

Санчо се завърна в Англия за първи път, за да играе срещу английски отбор, когато неговият тим загуби с 0:3 от Тотнъм на 1/8-финалите от ШЛ.

Английските издания твърдят, че мениджърът Оле Гунар Солскяер е предявил желание клубът да инвестира сериозна сума в довеждането на Санчо на „Олд Трафорд”. Това със сигурност ще е любопитна сделка, след като Санчо е продукт на академията на градския съперник Ман Сити.

Мениджърът на „гражданите” Хосеп Гуардиола не искаше да губи Санчо, но испанецът не успя да гарантира на футболиста чести появи сред стартовите изяви. Количеството атакуващи футболисти в тима му е огромно, а качеството е подплатено – Рахийм Стърлинг, Лерой Сане, Рияд Марез и Бернардо Силва.

Санчо, който има осем гола и 13 асистенции в 29 мача през този сезон за Борусия, сподели, че се наслаждава на живота в Германия. Договорката между Сити и Дортмунд пък е такава, че английският тим ще получи 15% от последвала продажба на футболиста си, след като германците заплатиха 8 млн. паунда за него. В Англия твърдят, че има и „скрита” договорка между двете страни, след като Сити са в пълното право да изравнят оферта от даден клуб за Санчо и да преговаря с него, като първи избор.