При Скудето на Милан в края на този сезон, бъдещите нови собственици от Investcorp ще отпуснат много сериозен бюджет за трансфери като подарък за Пиоли и тима, твърди информация на Тутоспорт. Бахрейнските инвеститори са много доволни от тазгодишната кампания на „росонерите“ и възнамеряват да започнат лятното меркато със Сергей Милинкович-Савич. За целта те ще осигурят на спортния директор на "Дявола" - Паоло Малдини, необходимия бюджет за подобна мащабна сделка. 

Самият Малдини е огромен фен на сърбина и неведнъж се е опитвал да го привлече на Миланело, но ограниченият бюджет за трансфери, предоставян от Елиът, бе основна пречка за трансфер по оста Рим – Милано. Изданието пише още, че моментът за трансфер на полузащитника е дошъл. Савич не се задоволява само с няколкото купи и суперкупи, които завоюва с „бианкочелестите“ и може да потърси по-голямо предизвикателство пред себе си.

Конкуренцията, която грандът от Милано ще срещне е повече от сериозна. Пари Сен Жермен, Манчестър Юнайтед и Ювентус са по петите на звездата на Лацио.

Sky Sport Italia допълва информацията на торинския ежедневник, пишейки, че цената, която собственикът на „орлите“ - Клаудио Лотито, търси за СМС е 80 милиона евро.

През настоящия сезон Савич има 10 гола и 11 асистенции само в Серия А.