Бразилският полузащитник Лукас Пакета пристигна в Италия, за да официализира трансфера си в Милан, съобщиха италиански медии. ,,Много съм щастлив, че съм тук, избрах Милан, заради великата им история“, сподели развълнуваният талант на летището. Според информациите ,,росонерите“ са се договорили с Фламенго за сумата от 35 млн. евро. Ако двете страни стигнат до споразумение, Пакета ще се превърне в най-скъпата бразилска покупка в историята на Серия А.

21-годишният халф реализира 10 гола за Фламенго и помогна на тима да завърши втори в крайното класиране в бразилския шампионат. ,,Винаги ще бъда признателен на клуба“, каза Пакета за Фламенго, който се надява да тръгне по стъпките на клубните легенди на Милан Кака и Леонардо. Именно спортният директор на ,,росонерите“ бе с основна заслуга за трансфера на своя сънародник. Той ще получи 70% от трансферната сума от 35 млн. евро, като останалата част ще бъде разпределена между играча и Бразилската федерация.

Пакета има два мача с екипа на националния отбор. Той ще бъде на трибуните по време на двубоя на Милан с Торино в неделя вечер на ,,Сан Сиро“, като ще премине медицински прегледи следващата седмица. Тимът на Дженаро Гатузо е четвърти във временното класиране на Серия А и при успех ще се доближи на точка от градския съперник Интер. /БГНЕС