Звездата на Милан - Рафаел Леао се пошегува, че времето в Англия може да му попречи да се премести да играе някой ден във Висшата лига. Португалският национал е свързван с трансфер далеч от „Сан Сиро“ след чудесния старт на сезона, който направи с италианския шампион. 23-годишният нападател е допринесъл с девет гола и 10 асистенции в 32 изяви досега през кампанията, привличайки вниманието на отбори от Висшата лига, включително Ливърпул и Челси.

CalcioMercato твърди, че мърсисайдци обмислят трансфер на Леао през лятото, след като футболистът вече се намира в последните 18 месеца от договора си. „Червените“ дори биха били готови да включат Луис Диас като разменна монета, за да намалят исканата от Милан сума за Леао.

БГНЕС
51 снимки

„Не харесвам времето! Не харесвам времето, но за първи път бях в Лондон. Хареса ми да пазарувам там“, заяви шеговито португалецът пред Kick Game.

Ако отбори от Висшата лига решат да наддават за услугите му през лятото, то те ще трябва да извадят доста сериозни пари. Италианските издания съобщават, че той има откупна клауза от 150 милиона евро. Настоящият му договор с Милан изтича в края на юни 2024-а година.

16 снимки

Леао ще получи още един шанс да се докосне до Лондон, когато „росонерите“ се изправят срещу Тотнъм в реванша от осминафиналите на Шампионската лига на 8 март. Италианският шампион има аванс от 1:0 след първия мач на „Сан Сиро“.

Португалецът се присъедини към Милан от Лил през август 2019-а година срещу 35 милиона евро. След колеблив старт при „росонерите“ той вече има 36 гола и 31 асистенции в 147 мача във всички турнири. Леао има и 16 мача за Португалия, като вкара два гола – и двата на Световното първенство в Катар в края на миналата година. В същото време от Милан се опитват да удължат договора на Леао.