Отборът на Ливърпул е заинтересован от възможността да привлече полузащитника на Милан Франк Кесие през лятото. Халфът ще навлезе в последните 12 месеца от договора си и има доста въпросителни около това дали ще остане на „Сан Сиро“.

„Gazzetta dello Sport“ твърди, че Ливърпул следи ситуацията с 24-годишен футболист. Смята се, че заплатата, предложена от Милан, е довел до задънена улица преговорите за нов контракт с Кеси.

Понастоящем бившият играч на Аталанта печели приблизително 2,2 милиона евро на сезон, но „росонерите“ са готови да увеличи заплатата му до 4 милиона евро.

Все още обаче не е постигнато споразумение с представителите на Кесие, за които се твърди, че искат близо 6 милиона евро, за да може полузащитникът да подпише нов договор.

Същото издание смята, че Ливърпул е особено заинтересован от ситуацията и може да отправи оферта, ако неразбирателствата между национала на Кот д'Ивоар и Милан продължат.

„Червените“ са в търсене на нов полузащитник, след като Джорджиньо Вайналдум напусна като свободен агент, за да се присъедини към Пари Сен Жермен. С трансфер на „Анфийлд“ се свързват още Саул Нигес от Атлетико Мадрид, Николо Барела от Интер, Ренато Санчес от Лил и Юри Тилеманс от Лестър.