Нападателят Патрик Кутроне не скри своите емоции в часовете преди раздялата му с Милан да  стане официална. Нападателят беше уловен на летището, откъдето трябва да отлети за Англия, за да финализира трансфера си в Уулвърхемптън Уондърърс.

21-годишният футболист заяви, че никога няма да изпитва нещо друго освен любов към тифозите на „росонерите”, докато в същото време отказа да коментира дали е разочарован от решението на родния си клуб да го продаде. Вярва се, че Милан е спазарил младока срещу 22 милиона евро.

„Добре съм”, заяви Кутроне. „Колкото до това дали съм разочарован, мисля, че всички видяха… Няма какво да кажа. Винаги съм готов и разгорещен.”

„Всички тези съобщения, които феновете на Милан ми написаха, ме трогнаха. Това значи, че съм оставил позитивна следа. Пожелавам на феновете и на съотборниците си в Милан само най-доброто. Обожавам феновете на „росонерите”. Напускането също оставя следа в мен, но в живота е така. Трябва да се взимат решения.”

„Ще се опитам да дам най-доброто от себе си за Уулвс. Сега мисля само за това да пасна добре в състава и да се представям на ниво”, заяви Кутроне.