Новият наставник на Тотнъм Антонио Конте ще настоява тимът да бъде активен по време на зимния трансферен прозорец  през януари, пише „Sun“. Спортният директор на „шпорите“ Фабио Паратичи и Конте са набелязали петима играчи, които могат да подсилят тима и да допринесат за желаната от италианеца промяна в представянето на отбора.

Смята се, че лондончани са насочили вниманието си към трима футболисти от Серия А - Николо Барела от бившия клуб на Конте - Интер, Франк Кесие от Милан, както и Душан Влахович от Фиорентина.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

Конте е в отлични отношения и познава качествата на Барела, с когото работи при „нерадзурите“, но той би бил и най-скъп от посочените варианти. Именно поради тази причина надеждите са насочени и към Кесие, който играе на сходна позиция и има договор с „росонерите“ само до края на сезона, както и Влахович, тъй като нападателят отказа да преподпише с „виолетовите“.

Четвъртия играч, който е проучван от скаутите на Тотнъм, е Денис Закария от Борусия Мьонхенгладбах. Швейцарският национал също е с изтичащ договор, а също така се смята, че има голямо желание да играе във Висшата лига.

Петото име, което се спряга за „шпорите“, е това на защитника на Фенербахче Ким Мин-Же. Корейският бранител премина в турския гранд едва през това лято, но вече направи впечатление с представянето си. Договорът на играча е до лятото на 2025-а, но лондончани  смятат, че могат да използват като свой коз голямата звезда на корейския футбол Хюн-Мин Сон, който да убеди сънародника си да се премести в западен Лондон.